Приймальне відділення +380(4622) 5-35-20
HealthFlex
×
  • ГОЛОВНА
  • Про лікарню
    • Загальне
    • Документація
    • Історія
    • Адміністрація
    • Рада медичних сестер
    • Основні показники закладу
    • Структура обласної лікарні
  • Відділення
    • Структурні підрозділи лікувально-діагностичного профілю
    • Хірургічні
    • Параклінічні відділення
    • Поліклінічне консультативно-діагностичне відділення
    • Відділ програмного забезпечення та медичної статистики
  • Новини
  • Оприлюдення
    • Медичні засоби
    • Залучена допомога
    • Постанова КМУ №710
    • Платні послуги
  • Контакти

5 кроків до безпечного харчування

5 кроків до безпечного харчування
14.09.2021Новини

Підтримуйте чистоту:

  • мийте руки перед тим, як брати продукти чи готувати їжу;
  • мийте руки після відвідування туалету;
  • вимийте і продезинфікуйте всі поверхні і кухонне приладдя, що використовується для приготування їжі;
  • захищайте кухню і продукти від комах, гризунів та інших тварин.
  1. Відокремлюйте сиру їжу від готової:
  • відокремлюйте сире м’ясо, птицю і морепродукти від інших харчових продуктів;
  • для обробки сирих продуктів користуйтеся окремим кухонним приладдям, зокрема ножами і обробними дошками;
  • зберігайте продукти у закритому посуді, щоб уникнути контакту між сирими і готовими продуктами.
  1. Ретельно готуйте їжу:
  • ретельно прожарюйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, птицю, яйця і морепродукти;
  • доводьте страви до кипіння, щоб переконатися, що вони готувалися при 100° С;
  • сік м’яса чи птиці при приготуванні повинен бути прозорим безкольоровим, а не рожевим;
  • ретельно підігрівайте приготовану їжу.
  1. Зберігайте їжу при безпечній температурі:
  • не залишайте приготовану їжу при кімнатній температурі більш ніж на 20 хв;
  • не зберігайте їжу надто довго, навіть у холодильнику;
  • не розморожуйте продукти при кімнатній температурі.
  1. Використовуйте безпечну воду і свіжі продукти:
  • використовуйте чисту або очищену воду;
  • обирайте свіжі і незіпсовані продукти;
  • ретельно мийте овочі і фрукти, особливо, якщо вживатимете їх свіжими;
  • не вживайте продукти, у яких закінчився термін придатності.

Віруси чи бактерії можуть потрапити в продукти харчування на будь-якій стадії шляху від виробництва до столу, тому кожен учасник процесу, від виробника до споживача, відіграють роль у запобіганні зараження їжі.

За матеріалами МОЗ України та Центру

 громадського здоров’яМОЗ України

Недавні записи

  • Заняття «Організація поводження з медичними відходами» на обласному рівні
  • Науково-практична конференція «Трансплантація в Україні: від мрії – до реальності»
  • Лекція-тренінг на тему «Комплексні системи гігієни рук медичних працівників»
  • #ТАК! Ми можемо ЗУПИНИТИ ТУБЕРКУЛЬОЗ!#
  • Сьогодні – Всесвітній день боротьби з туберкульозом.

Останні коментарі

Немає коментарів до показу.

Categories

  • ! Без рубрики
  • Залучена допомога
  • Медичні засоби
  • НАРАДИ
  • Новини
  • Платні послуги
  • Постанова КМУ №710

Archives

  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019

Text Widget

Fugiat dapibus, tellus ac cursus commodo, mauesris condime ntum nibh, ut fermentum mas justo sitters amet risus. Cras mattis cosi sectetut amet fermens etrsaters tum aecenas faucib sadips amets.

Tag Cloud

8 березня привітання

Calendar

Вересень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
« Сер   Жов »
Створенно ©2019 всі права захищенні
Розроблено для КНП "Чернігівська обласна лікарня" ЧОР