Приймальне відділення +380(4622) 5-35-20
HealthFlex
×
  • ГОЛОВНА
  • Про лікарню
    • Загальне
    • Історія
    • Кодекс етики
    • Адміністрація
    • Подяки
    • Рада медичних сестер
    • Основні показники закладу
    • Структура обласної лікарні
  • Відділення
    • Структурні підрозділи лікувально-діагностичного профілю
    • Хірургічні
    • Параклінічні відділення
    • Поліклінічне консультативно-діагностичне відділення
    • Відділ програмного забезпечення та медичної статистики
  • Новини
    • Подяки
  • Вакансії
  • Оприлюдення
    • Документація
    • Медичні засоби
    • Залучена допомога
    • Постанова КМУ №710
    • Платні послуги
    • Звернення громадян
  • Контакти

5 кроків до безпечного харчування

14.09.2021Новини

Підтримуйте чистоту:

  • мийте руки перед тим, як брати продукти чи готувати їжу;
  • мийте руки після відвідування туалету;
  • вимийте і продезинфікуйте всі поверхні і кухонне приладдя, що використовується для приготування їжі;
  • захищайте кухню і продукти від комах, гризунів та інших тварин.
  1. Відокремлюйте сиру їжу від готової:
  • відокремлюйте сире м’ясо, птицю і морепродукти від інших харчових продуктів;
  • для обробки сирих продуктів користуйтеся окремим кухонним приладдям, зокрема ножами і обробними дошками;
  • зберігайте продукти у закритому посуді, щоб уникнути контакту між сирими і готовими продуктами.
  1. Ретельно готуйте їжу:
  • ретельно прожарюйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, птицю, яйця і морепродукти;
  • доводьте страви до кипіння, щоб переконатися, що вони готувалися при 100° С;
  • сік м’яса чи птиці при приготуванні повинен бути прозорим безкольоровим, а не рожевим;
  • ретельно підігрівайте приготовану їжу.
  1. Зберігайте їжу при безпечній температурі:
  • не залишайте приготовану їжу при кімнатній температурі більш ніж на 20 хв;
  • не зберігайте їжу надто довго, навіть у холодильнику;
  • не розморожуйте продукти при кімнатній температурі.
  1. Використовуйте безпечну воду і свіжі продукти:
  • використовуйте чисту або очищену воду;
  • обирайте свіжі і незіпсовані продукти;
  • ретельно мийте овочі і фрукти, особливо, якщо вживатимете їх свіжими;
  • не вживайте продукти, у яких закінчився термін придатності.

Віруси чи бактерії можуть потрапити в продукти харчування на будь-якій стадії шляху від виробництва до столу, тому кожен учасник процесу, від виробника до споживача, відіграють роль у запобіганні зараження їжі.

За матеріалами МОЗ України та Центру

 громадського здоров’яМОЗ України

Категорії

  • Вакансії
  • Ендопротезування
  • Залучена допомога
  • Медичні засоби
  • НАРАДИ
  • Новини
  • Пацієнтам – підготовка до обстежень
  • Платні послуги
  • Подяки
  • Постанова КМУ №710
  • Фінансові звіти

Архів

  • Листопад 2025
  • Жовтень 2025
  • Вересень 2025
  • Серпень 2025
  • Липень 2025
  • Червень 2025
  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Січень 2024
  • Грудень 2023
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019

Календар

Вересень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
« Сер   Жов »
Створенно ©2019 всі права захищенні
Розроблено для КНП "Чернігівська обласна лікарня" ЧОР